HJEM PRODUKTER FAQ TEKNOLOGI FORHANDLER KONTAKT OSS

OFTE STILTE SPØRSMÅL


Questions

Spørgsmål 1
Hvordan bestiller man en EnGarde vest?


Våre produkter er tilgjengelig hos følgende offisielle EnGarde forhandler i Norge.


Spørgsmål 2
Hvor lang tid tar det før jeg mottar bestillingen min?


Det tar vanligvis rundt 5-10 virkedager før bestillingen kommer til din adresse.


Spørgsmål 3
Hvilken ballistisk beskyttelsesgrad bør jeg kjøpe?


NIJ Level II er en god balanse mellom komfort, skjulbarhet og beskyttelse mot skader fra sammenstøt med store objekter.

NIJ Level IIIA brukes av de fleste politimenn i USA. Dette er den mest tilfredsstillende vesten i bransjen mht sikkerhet, pris og dens evne til å brukes skjult under klær.

Level III og IV krever ballistiske plater og er derfor tyngre og dyrere. Platene vil gi bedre beskyttelse mot skader fra sammenstøt med store objekter, samt gi brukeren muligheten til å skyte tilbake ved treff. Disse vestene er svært ettertraktet ved trusler fra maskinpistol og høyhastihetsammunisjon.

Vennligst se det ballistiske testdiagrammet for mer detaljert informasjon om beskyttelsesspesifikasjoner.

nij


Spørgsmål 4
Hva med beskyttelse mot skudd fra gevær og maskinpistoler?


Gevær og maskinpistoler er i stand til å levere mer kraft til kulene, og dermed gjøre bløt armering lite effektiv. Derfor anbefaler vi harde armeringsplater som vil oppgradere en nivå IIIA vest til nivå III eller IV beskyttelse foran og bak. EnGarde tilbyr plater laget avDyneema® og keramikk, eller en kombinasjon av begge materialer for å dekke brystet eller ryggen. Bløt kroppsarmering beskytter kun mot pistol og haglgevær.

Spørgsmål 5
Hvor komfortable er EnGarde sine skuddsikre vester?


EnGarde skuddsikre vester er meget komfortable. De blir bare ubekvemme i ekstrem varme.


Spørgsmål 6
Hvilke materialer bruker EnGarde i sin kroppsarmering?


EnGarde sin vitenskapelig utviklede kroppsarmering er av overlegen kvalitet og er laget for et vidt spekter av bruksområder. For vår ballistiske pakke, ENGARDEII-ULTRALIGHT, bruker vi polyetylen materialet Spectra@, mens vi i vår sertifiserte NIJ Level IIIA ballistiske pakke, ENGARDEIIIA-PRO, bruker Dyneema®.

Dyneema® fiber, med de kombinerte egenskapene på 3GPa strekkfasthet og en modulus på 172GPa, har en utmerket absorpsjonskoeffisient for trykkraft, og dets massetetthet på 0.97GR/cm3 er lavere enn for vann (1GR/cm3). Det regnes som et teknologisk avansert materiale som gjør det mulig å lage lettere produkter enn noen gang. Etter angrepene 11.september, har flyselskaper besluttet å forsterke cockpit dørene med Dyneema®.

Vår nye EnGarde kroppsarmering er laget for generell bruk og aktivitet, og gir derfor ikke bare en komfortabel passform, men også sikker beskyttelse for ditt liv fra det øyeblikk du tar den på.

I produksjonen av våre harde armeringsplater bruker vi Dyneema®, ramid og keramiske materialer.

1. DYNEEMA®
Dette fiberet, med de kombinerte egenskapene på 3GPa strekkfasthet og en modulus på 172GPa, har en utmerket absorpsjonskoeffisient for trykkraft, og dets massetetthet (0.97GR/cm3) er lavere enn for vann (1GR/cm3). Det regnes som et teknologisk avansert materiale som gjør det mulig å lage lettere produkter enn noen gang. Etter angrepene 11.september, har flyselskaper besluttet å forsterke cockpit dørene med Dyneema®.
For mer informasjon om Dyneema®, se www.dyneema.com.

2. SPECTRA®.
Spectra®, er sammen med Dyneema®, et av verdens sterkeste og letteste fiber. Det hvite polyetylen materialet er femten ganger sterkere enn stål, mer slitesterkt enn polyester og har en styrke som er 40 prosent større enn aramid fiber. Det produseres av Honeywell.

3. ARAMID
Aramid fiber (1961) er et brannhemmende og sterkt syntetisk fiber. Det brukes i luftfart og militære applikasjoner, som stoff for “skuddsikker” kroppsarmering og som asbest erstatning. Uttrykket er en forkortet versjon av “aromatisk polyamid”. Det er en velkjent aramid fiber type (en para-aramid nylon) og vanligvis kjent ved sitt DuPont varenavn, kevlar, eller sitt Teijin varenavn twaron. Det ble utviklet av Stephanie Kwolek.

4. Keramik
Keramiske plater er spesielle skuddsikre plater som er sterke nok til å beskytte personell mot maskinpistoler. De kan beskytte mot 7.62mm full metall-kappe kuler og M80 skudd. Keramiske plater er skuddsikre plater med stor styrke som også gir beskyttelse mot kaliber 30 panserbrytende kuler.


Spørgsmål 7
Har dere noen fjernsynsopptak der vestene blir testet?


Ja, hvis du klikker her kan du se et nederlandsk TV show der vår EnGarde DeLuxe vest blir testet med forskjellige typer ammunisjon. Du må ha Macromedia Flash Player 8 for å se klippet. Du kan laste ned programmet her.


Spørgsmål 8
Hvor kan jeg finne mer informasjon om kroppsarmering?


Du kan finne mer informasjon og nyheter om kroppsarmering på www.bodyarmornews.com.


Spørgsmål 9
Har dere en trykt katalog?


Ja, hvis du sender oss din kontaktinformasjon via vårt kontaktskjema sender vi deg gjerne katalogen vår i posten.


Spørgsmål 10
Er det mulig å få rabatt på store bestillinger?


Vi kan tilby gode rabatter på bestillinger over fem (5) vester.


Spørgsmål 11
Er EnGarde representert i andre land?


Ja, EnGarde har forhandlere i følgende land:

EnGarde Tsjekkia
EnGarde Kypros
EnGarde Danmark
EnGarde Ecuador
EnGarde Egypt
EnGarde Finland
EnGarde Frankrike
EnGarde Tyskland
EnGarde Hellas
EnGarde Irland
EnGarde Italia
EnGarde Malaysia
EnGarde Mexico

EnGarde Norge
EnGarde Peru
EnGarde Portugal
EnGarde Saudi-Arabia
EnGarde Slovakia

EnGarde Spania
EnGarde Sverige
EnGarde Sveits
EnGarde Nederland
EnGarde Tyrkia
EnGarde Storbritannia
EnGarde USA
om engarde | sidekart